Fascinerend Oostduinkerke

Algemeen

Iedereen die van de zee houdt, zou een verblijf in Oostduinkerke moeten overwegen.  Het grote natuurgebied bevat de hoogste duin van België, de Hoge Blekker (33 meter) en is ideaal voor iedereen die graag wandelt. 

Oostduinkerke is een rustige kustplaats aan de Belgische kust in het midden van niet minder dan 97 hectare aan duinen.  Het gebied aan de Westkust heeft 130 kilometer aan wandelpaden waarvan een derde onverhard is.  Dit prachtig duingebied is een beschermd natuurgebied.  Oostduinkerke is een van de beste bestemmingen aan de Belgische kust vanwege het uitgestrekte beschermde natuurgebied en de talrijkeculturele activiteiten.

 

Strand

Het zandstrand van Oostduinkerke is bij eb meer dan één kilometer breed en het strekt helemaal tot het Franse Duinkerke.  Een prachitge plek om van de zon te genieten, zandkastelen te bouwen of het strand te verkennen.

Het strand is ideaal voor het parakarten en het rijden met een 'planche à voile' vanwege de immense lengte (30 kilometer tot Duinkerke), de helling en vooral de afwezigheid van golfbrekers. Een zonnebad of standwandeling, speelplezier voor de kids of watersport?  De mogelijkheden zijn legio.  De goed onderhouden, witte zandstranden van Oostduinkerke bieden u de verdiende rust. 

Uniek voor de Belgische kust is tevens het volledig vernieuwde openluchtzwembad (opening 2015) pal op het strand en dit op amper 20 meter van het appartement.

Oostduinkerke Dorp

Oostduinkerke was een klein vissersdorp. Tegenwoordig werken de meeste inwoners voor de hotels, campings of restaurants.  Dit kan worden afgeleid uit de vele villa's en de enorme appartementen die beschikbaar zijn voor de badgasten.  Een verblijf in Oostduinkerke is een aanrader voor iedereen die van de zee houdt. Ondanks de recente toename in toeristenaantallen aan onze Belgische kust wordt Oostduinkerke nog steeds gekenmerkt door zijn gezellige en typische familale kleinschaligheid.

De wereldberoemde garnaalvissers te paard!